Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
czwartek, 28 marca 2024 13:29
Reklama
Reklama

Pizza z makaronem, kapustą lub ogórkiem konserwowym?

Na naszej antenie świętowaliśmy Dzień Pizzy - zaskakująco ta potrawa wcale nie jest taka włoska, jak nam się wydaje! Podobno już w starożytności Grecy zajadali się bardzo podobną potrawą - cienkim ciastem, zapiekanym z dodatkami w postaci np. ziół czy oliwek. Ich pomysł podchwycili Rzymianie, którzy z biegiem czasu wzbogacili ciasto o sos pomidorowy.
Pizza z makaronem, kapustą lub ogórkiem konserwowym?

Naszym gościem była dzisiaj Pani Ania z Pizzeri Parasolka, którą pytaliśmy o niespotykane składniki i historyczne menu Pizzerii, zaczęliśmy jednak od pytania, czy w ogóle lubi pizzę.

Kliknij aby odtworzyć
Wykryliśmy, że korzystasz z programu blokującego reklamy w przeglądarce (AdBlock lub inny). Dzięki reklamom oglądasz nasz serwis za darmo. Prosimy, wyłącz ten program i odśwież stronę.

Aż 96% Polaków jada pizzę, a 73% co najmniej raz w miesiącu. Na pierwszym miejscu jest pepperonia, a na drugim tradycyjna margharita. Trzecie miejsce zajmują ex equo capriciosa i … hawajska.
 


Podziel się
Oceń

Napisz komentarz
Komentarze
Reklama