Przejdź do głównych treściPrzejdź do wyszukiwarkiPrzejdź do głównego menu
Reklama
piątek, 5 grudnia 2025 07:41
Reklama

Kociewie od kuchni: Przed nami XV Sympozjum Kulinarne "O jeściu na Kociewiu"

Od piętnastu lat mieszkańcy Kociewia spotykają się, by wspólnie rozmawiać o tym, co jedzą - i dlaczego.
  • Źródło: Dom Kultury w Subkowach
Kociewie od kuchni: Przed nami XV Sympozjum Kulinarne "O jeściu na Kociewiu"
materiały prasowe

Źródło: Dom Kultury w Subkowach

 

Nie przegapcie tej wyjątkowej okazji, aby poczuć smaki Kociewia, podziwiać kreatywność uczestników i spędzić czas w świetnej atmosferze! 

- informacje prasowe

 
W sobotę, 11 października w Domu Kultury w Subkowach odbędzie się XV Sympozjum Kulinarne "O jeściu na Kociewiu". 

W programie znajdzie się prelekcja o tradycjach i kulinariach Kociewia, projekcja filmu "Na Kociewiu rok cały - WYKOPKI", występ zespołu SUBKOWIAKI oraz degustacja potraw regionalnych przygotowanych przez Zespół Szkół Ekonomicznych w Tczewie, KGW Lignowy Szlacheckie, KGW Brzuśce i Kółko Rolnicze-KGW Gorzędziej.

 

RZEŹBA Z ZIEMNIAKA

 

Dom Kultury w Subkowach zaprasza dzieci i dorosłych do udziału w konkursie. Zadanie jest proste - należy przygotować rzeźbę lub figurę z ziemniaka i dostarczyć ją do Domu Kultury do piątku, 10 października do godziny 15:00.

 

Kategorie wiekowe:

  • I - dzieci w wieku klas I-IV
  • II - dzieci w wieku klas V-VIII
  • III - szkoły ponadpodstawowe i dorośli 

 

Jury wybierze najciekawsze prace, a autorzy otrzymają nagrody ufundowane przez sponsora. Wszystkie zgłoszone rzeźby będzie można podziwiać podczas sympozjum na przygotowanej z tej okazji wystawie.

Szczegóły konkursu i karta zgłoszenia dostępne są TUTAJ.

 

fot. materiały prasowe

 

Organizatorzy: Dom Kultury w Subkowach i Gmina Subkowy. Współpraca: Kociewskie Forum Kobiet i Lokalna Organizacja Turystyczna KOCIEWIE. Sponsor wydarzenia: Gaz-System.

Więcej o autorze / autorach:
Podziel się
Oceń

Napisz komentarz

Komentarze

Reklama